koken & tafelen algemeen

Zeebaars met gembersaus

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

Receptuur

2 zeebaarzen (2x 450 gram)

plantaardige olie

20 gram knoflook, in dunne plakjes

50 gram gemberwortel, geschild en in fijne sprietjes gesneden

1 eetlepels palmsuiker

2 eetlepels vissaus

1½ theelepels geconcentreerde kippenbouillon

3 lente-uitjes, diagonaal in dunne plakjes gesneden

handje verse koriander, fijngehakt

1 rode chilipeper, in plakjes

extra vissaus voor erbij

Bereiding

~~Snijd de koppen en staarten van de vissen. (of neem gefileerde zeebaars). Giet een laagje olie in een ondiepe koekenpan met antiaanbaklaag waarin beide vissen passen. Bak ze op halfhoog vuur aan elke kant 2 minuten tot de huid mooi gekleurd, maar de vis nog niet helemaal gaar is. Leg de vis op een bord met keukenpapier.
Giet de olie uit de pan op een eetlepel na en laat wat afkoelen. Zet de pan weer op halfhoog vuur, fruit daarin de gesneden knoflook en gember een paar minuten en voeg dan de suiker, de vissaus, de geconcentreerde kippenbouillon en 150 milliliter water toe. Doe de vis weer in de pan, dek af en laat 4 minuten pruttelen tot hij helemaal gaar is.
Schik de vis op een voorverwarmde schaal en lepel de saus erover. Bestrooi met wat lente-uitjes en gehakte koriander en geef er gesneden chilipeper en extra vissaus bij.
http://carolinebrouwer.blogspot.nl