koken & tafelen algemeen

Zalmmoten met groene saus

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

4 van vel en graten ontdane zalmmoten van ongeveer 150 gram

2 eetlepels olijfolie

Peper en zout

Voor de groene saus:

70 gram verse bladpeterselie

8 blaadjes basilicum

2 takjes verse of ½ theelepel gedroogde oregano

3-4 ansjovisfilet in olie uitgelekt en fijngesneden,

2 theelepels kappertjes afgespoeld

1 sjalotje fijngesnipperd,

1 teen knoflook

 2 - 3 theelepel citroensap naar smaak

125 milliliter olijfolie extra vergine

Bereiding

Doe voor de saus de peterselie, basilicum, oregano, ansjovis, sjalot, knoflook en citroensap in een hoge kom en maal alles met de staafmixer zeer fijn. Voeg met kleine scheutjes de olijfolie toe. Proef en voeg zo nodig naar smaak zout en peper toe. Dek de kom af met huishoudfolie en zet tot gebruik in de koelkast. Bestrijk de zalmmoten aan beide kanten met de olie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Verhit een grote koekenpan, leg de zalmmoten er in en  bak ze aan iedere kant ongeveer 2-3 minuten. Schep wat groene saus over de moten en dien het gerecht op.