koken & tafelen algemeen

Zalm met zeekraal en Hollandaisesaus

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

200 gram zalmfilet
handjevol zeekraal
zout, peper

Voor de Hollandaisesaus:
1 eidooier
1 eetlepel gekookt water
50 gram geklaarde boter
1 citroen
zout, peper

 

 

Bereiding

Bestrooi de zalm met peper en zout en bak aan beide zijden totdat het midden van de zalm nog lichtroze is. Roerbak in een andere pan de zeekraal kort in olijfolie.

Maak de Hollandaisesaus door de eidooiers ongeveer 2 minuten  te kloppen met het hete water. Voeg daarna al kloppend de geklaarde boter* toe en verwarm het geheel au bain marie tot de saus begint in te dikken. Voeg citroensap, zout en peper naar smaak toe en serveer bij de zeekraal en de zalm.

 

*Geklaarde boter is gesmolten boter waar de schuimlaag vanaf is geschept