koken & tafelen algemeen

Tong in witte wijnsaus met druiven

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

8 grote tongfilets,

½ glas droge witte wijn,

1 blokje visbouillon,

250 gram zachte zoete witte druiven,

4 eetepel suiker,

25 gram boter,

25 gram bloem,

1 eidooier,

zout, peper

Bereiding

Los het blokje visbouillon op in een glas heet water. Giet de bouillon samen met de witte wijn in een pan en verhit tot het kookpunt. Rol de tongfilets op en laat ze 5 minuten koken in de bouillon en de wijn. Haal ze eruit en houd ze warm. Breng in een klein pannetje 1 glas water met de suiker aan de kook en dompel er 3 minuten de gewassen druiven in. Zet even apart. Maak een roux van de boter en de bloem, leng al roerend aan met een paar lepels bouillon en roer flink tot een gladde saus. Haal de druiven uit het suikerwater en voeg ze bij de saus. Verwarm tot net onder het kookpunt, haal de pan van het vuur en roer er de eidooier door. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de tongfilets over de borden en giet de saus met de druiven erover.