koken & tafelen algemeen

Stoofschotel met courgette en vis

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

2 uien,

2 teentjes knoflook,

50 gram boter,

1 gele, 1 groene, 1 rode paprika,

2 courgettes,

500 gram kabeljauwfilet,

zout, peper,

1 eetlepel provencaalse kruiden,

2 deciliter witte wijn

Bereiding

Pel en snipper de uien. Verhit de boter in een braad of hapjespan en fruit de uit op een laag vuurtje. Pers de knoflook erboven uit en laat even meefruiten. Snij de paprika’s in reepjes. Snij de courgettes in plakjes van ongeveer ½ cm dik. Voeg de paprika’s en courgettes toe aan de uien en bak ze zachtjes mee. Snij de kabeljauw in stukjes, bestrooi met peper, zout en provencaalse kruiden en doe de vis bij de groenten in de pan. Schenk de witte wijn erbij en laat met de deksel op de pan het gerecht ongeveer 15 minuten stoven.