koken & tafelen algemeen

Pasta met zeevruchten

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

25 gram boter

4 sjalotjes in ringen

2 teentjes knoflook fijngesneden

1 theelepel gedroogde dragon

500 gram gemengde zeevruchten

250 gram mascarpone

1 blok tomatenblokjes

300 gram pasta

1 citroen (schoongeboend)

15 gram dille fijngesneden

Bereiding

Verhit de boter in een hapjespan, fruit de sjalotjes, knoflook en dragon ongeveer 3 minuten. Voeg de zeevruchten, mascarpone en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat dit 15 minuten op een middelhoog vuur iets inkoken (roer regelmatig door). Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de schil van de citroen en pers een halve citroen uit. Snij de andere helft in partjes. Roer de rasp door de saus en breng op smaak met het citroensap. Bestrooi met dille en serveer bij de pasta.