koken & tafelen algemeen

Lasagna met coquilles

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

12 coquilles

12 wilde garnalen

gemalen kardemom

boter

olijfolie

soja saus

4 mini-venkels

8 bospeentjes

50 gram peultjes

1 eetlepel verse gehakt koriander

4 lange banen inktvis pasta

Voor de saus

2 deciliter visfond

2 deciliter room

boter

4 blaadjes fijngesneden Oost-Indische kers

Bereiding

Snijd de venkels in de lengte doormidden en blancheer ze. Schil de bospeentjes, snijd in dunne reepjes en blancheer. Reduceer de visfond tot de helft , voeg room toe en reduceer opnieuw. Voeg de boter toe aan de saus, breng op smaak en voeg de Oost-Indische kers toe. Verhit boter met olijfolie en bak hier in de schoon gemaakte garnalen en coquilles goudbruin. Blus de pan af met een beetje sojasaus en breng op smaak met zout, peper en gemalen kardemom. Smoor de groenten in boter en breng op smaak met koriander, zout en peper. Kook de pasta al dente in ruim kokend water. Leg de groenten, pasta, coquilles en garnalen speels op het bord en maak af met de saus.