koken & tafelen algemeen

Kreeft met vanille saffraan boter

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

4 halve kreeften uit de diepvries.

1 vanillestokje

2 draadjes saffraan

1 deciliter medium dry sherry

1 teentje knoflook

125 gram zachte boter met zeezout

1 theelepel verse tijmblaadjes

versgemalen zwarte peper

 

Bereiding

Ontdooi de halve kreeften uit de diepvries volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd het vanillestokje in de lengte open.Verwarm in een sauspan de sherry met het vanillestokje en de saffraan en kook het vocht op zacht vuur in tot er nog 1 eetlepel over is.Neem het vanillestokje uit het vocht en schrap de zaadjes eruit.Pers de knoflook boven het vocht uit en roer de vanillezaadjes erdoorheen. Roer de boter in een kom smeuïg en voeg het ingekookte vocht en de tijm toe en meng alles goed. Breng de boter op smaak met de versgemalen zwarte peper. Bestrijk de vleeskant van de kreeften met de vanille-saffraanboter. Leg de kreeften op de schaalkant boven een smeulend houtskoolvuurtje. Laat de boter zo smelten.