koken & tafelen algemeen

Heek met salsa verde

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

2 kleine stevige courgettes
1 eetlepel boter
 ½ bosje basilicum, blaadjes geplukt en gescheurd
600 gram heek, in 4 moten

½ Krop sla geplukt
salsa verde
4 ansjovisfilets fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 eetlepel fijngesneden dragon of 1 theelepel gedroogde dragon

2 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
6 eetlepel fijngesneden basilicum
2 eetlepel kappertjes
4 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap

 

Bereiding

Meng voor de salsa verde alle ingrediënten met elkaar en breng ze op smaak met zout en peper. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of een mandoline in lange dunne plakken en blancheer ze 2 minuten in kokend water met zout. Spoel af onder koud water en dep droog.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel boter op laag vuur en verwarm de courgette hierin. Voeg de basilicum blaadjes toe en schep om. Breng op smaak met zout en peper.
Dep de heekmoten droog, bestrooi ze met zout en peper. Verhit een grillpan en gril ze 5-8 minuten al naar gelang de dikte van de moten. Gaar ze eventueel na in een warme oven op 180 C.
Schep een lepel van de salsa verde door de slablaadjes. Verdeel de sla over de borden, met daarop de courgettes en de heekmoten.

Sprenkel de rest van de salsa verde ernaast