koken & tafelen algemeen

Geroosterde vis met knoflook

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

1 ½ kilo hele vis (brasem, snapper, zeebaars, kabeljauw) schoongemaakt

1 citroen in schijfjes

2 verse rode pepers gehalveerd

3 takjes verse marjolein

7 teentjes knoflook ongepeld

30 gram boter op kamertemperatuur

90 milliliter kokosmelk

 

Bereiding

Dep de vis droog met keukenpapier, leg het in een braadslede en vul de buikholte met citroen, pepers en de takjes marjolein. Rooster de knoflook in een droge hete koekenpan tot het vel geschroeid is. Pers de knoflook uit boven een kom, voeg de boter toe en meng goed door elkaar. Strijk de boter over beide zijden van de vis, bedek met aluminiumfolie en bak 40 minuten in de oven. Verwijder de folie, zet de vis onder de hete grill en rooster 3-4 minuten aan iedere kant.. Besprenkel de vis voor het serveren met de kokosmelk.