koken & tafelen algemeen

Gemarineerde forel met ham

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 3 uur en 0 minuten

Receptuur

250 milliliter droge witte wijn

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel verse munt fijngehakt

2 eetlepels verse tijmblaadjes

1 eetlepel peterselie fijngehakt

1 laurierblaadje verkruimeld

1 teen knoflook geplet

Vers gemalen peper

Receptuur voor de forel:

4 hele forellen met kop schoongemaakt

Zout

Vers gemalen peper

3 eetlepels olijfolie

150 gram Serrano ham

1 citroen in dunne plakjes

8 takjes tijm

50 gram bloem

 

Bereiding

Voorbereiding:

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een lage schaal, waar de forellen naast elkaar inpassen. Wentel de forellen door de marinade en leg ze er dan in.. Laat de forellen afgedekt 2 – 3 uur in de koelkast marineren, keer ze regelmatig.

 

Bereidingswijze:

Laat de forellen in de marinade op kamertemperatuur komen en droog ze daarna goed met keukenpapier, ook in de buikholte. Bestrooi ze dan van binnen en buiten met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de helft van de plakjes Serrano ham  tot ze knapperig zijn. Vul de buikholte van de forellen met deze ham en plakjes citroen en de tijm. Wentel de forel door de bloem en wikkel er dunne reepjes van de rest van de ham eromheen. Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan en bak de forellen op een hoog vuur goudbruin. Serveer evt. met saffraanrijst en gepofte trostomaatjes uit de oven.