koken & tafelen algemeen

Gegrilde tonijn met sinaasappel en ansjovis

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

1 stuk tonijn gefileerd ca. 600 gram

2 deciliter versgeperst sinaasappelsap,

3 eetlepel olijfolie extra vergine

55 gram ansjovisfilet, grof gesneden en bewaar de olie

1 rode chilipeper

Bereiding

Vermeng sinaasappelsap, 2 eetlepels olijfolie, ansjovis en chilipeper in een niet metalen kom waar ook de tonijn inpast. Leg de tonijn erin en smeer de marinade goed in de tonijn. Dek af met huishoudfolie en zet voor minstens 2 uur in de koelkast. Haal 20 minuten voor u gaat koken de vis uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Haal de tonijn uit de marinade en dep droog. Verhit de overgebleven eetlepel olijfolie in een pan en schroei de tonijn aan beide zijden 1 minuut dicht. Leg de tonijn in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak de vis af in een voorverwarmde oven op 220 graden gedurende 8-10 minuten (medium). Haal de vis uit de oven en laat minstens 2 minuten rusten. Doe ondertussen de marinade over in een steelpan en breng deze aan de kook en laat minstens 2 minuten goed doorkoken. Leg de tonijn op een serveerschaal en snij in dikke plakken. Serveer de saus er apart bij.