koken & tafelen algemeen

Gebakken zalm met zuurkool

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 10 minuten

Receptuur

25 gram ongezouten boter

1 ui fijngesneden

halve theelepel korianderzaad

500 gram zuurkool

100 milliliter witte wijn

1 theelepel venkelzaad

1 theelepel mosterdzaad

4 stukken (wilde)  zalmfilets  150 gram , zonder vel

75 gram crème fraiche

3 eetlepel extra vergine olijfolie

75 gram waterkers

Bereiding

Verhit de boter en bak de ui 2 minuten. Voeg het korianderzaad toe en bak even mee en voeg dan de zuurkool en de wijn toe en laat de zuurkool gaar stoven in 1½ uur op laag vuur. Roer af en toe en voeg als het droog wordt wat water toe. Wrijf het venkelzaad  met het mosterdzaad en een halve theelepel zout fijn in de vijzel en bestrooi de zalm met dit mengsel. Verhit 1 eetlepel olie en bak de stukken zalm 5-6 minuten. Meng de crème fraiche door de zuurkool en laat de crème fraiche smelten en breng op smaak met wat zout en peper.

Verdeel de zuurkool over de borden en leg de zalm er boven op en de waterkers er naast.