koken & tafelen algemeen

Gebakken vis met appel

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

 8 witte visfilet

½ theelepel zout

Peper

12 gram fijngehakte tijm

2 eetlepel mierikswortelpuree

1½ eetlepel boter of zonnebloemolie

150 milliliter zure room

1 zure appel in dunne ringen.

Bereiding

Vet een vuurvaste schaal goed in met boter.

Leg 4 visfilets in 1 laag in de schaal.

Meng het zout, de peper en de tijm en strooi de helft van het mengsel over de vis. Besmeer de vis met de helft van de mierikswortel en de helft van de boter of olie. Schep de helft van de zure room er op en leg bovenop de appelringen.

Leg bovenop de appelringen de resterende visfilets en bouw nogmaals op.

Dek de schotel af met aluminiumfolie en laat ze in een voorverwarmde oven op 180 graden 25 tot 30 minuten bakken.

Verwijder de folie en laat ze nog 15 minuten bakken tot de vis goed gaar is.