koken & tafelen algemeen

Gamba's met rijstsalade

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 1 uur

Receptuur

500 gram gamba's ongepeld

1/2 theelepel zout

1 citroen

2 eetlepels olijfolie

1/2 rode peper

1 grote ui

1 theelepel zout

2 eetlepels witte balsamico azijn

1 sinaasappel

1 groene appel

50 gram zwarte olijven

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels peterselie/bieslook

250 gram gekookte witte rijst

Bereiding

Was de citroen. Rasp de schil en pers het sap uit. Hak de rode peper heel fijn. Meng de peper met het citroenrasp en het sap. Roer er 2 eetlepels olijfolie door en giet deze maninade over de garnalen. Zet afgedekt in de koelkast.

Voor de salade pel de ui en snij in zeer dunne plakjes. Doe in een kom, bestrooi met 1 theelepel zout en 1 eetlepel azijn. Dek af en laat ongeveer een uur staan. Was de sinaasappel en boen hem droog. Rasp de helft van de schil. Verwijder de schil tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op en doe de partjes en de rasp erbij. Snij de appel in kleine stukjes en meng met de sinaasappel. Bestrooi met zout en peper en giet de rest van de azijn en de olijfolie erbij. Snij de olijven en de kruiden fijn en maak de rijst los met een vork. Neem de gemarineerde ui en spoel deze af. Meng nu alles in een kom en zet afgedekt weg in de koelkast tot gebruik. Gril de garnalen en serveer met de salade.