koken & tafelen algemeen

Allipere

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

1 kilo paling

Zout en peper

1,25 deciliter olijfolie

1 ui gesnipperd

½ theelepel mild paprikapoeder

1 eetlepel bloem

2 Spaanse pepers zonder zaad en in reepjes

3 teentjes knoflook fijngehakt

Enkele draadjes saffraan

1 sneetje geroosterd wit brood

1 eetlepel peterselie fijngehakt

Bereiding

Maak de paling schoon, verwijder de vinnen en maak een inkeping in de huid achter de kop. Snij de huid rondom los en trek hem van het vlees. Verwijder kop en staart. Was de vis, dep hem droog, snij hem in stukken en bestrooi met zout. Verhit de olijfolie in een ovenschaal of diepe pan en fruit de ui. Roer paprikapoeder en bloem erdoor en schenk er dan al roerend 2 ½ deciliter warm water bij zodat er een gladde saus ontstaat. Breng aan de kook en voeg de paling en pepers toe. Voeg als het nodig is extra water toe om de paling onder water te laten staan Kook 10 minuten. Stamp de knoflook met de saffraan, het brood en een beetje visnat in de vijzel fijn. Roer dit papje door de saus en hou de saus nog 10 minuten tegen de kook aan. Breng op smaak met zout en peper en strooi als laatste de peterselie erover.