koken & tafelen algemeen

Sinaasappel-pepernotenijs

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 5 uur en 0 minuten

Receptuur

1/2 liter vanille-ijs

1 sinaasappel

1/4 liter slagroom

75 gram pepernoten

Bereiding

Haal het ijs uit de diepvries en laat het in ongeveer 10 minuten iets zacher worden. Maar het mag beslist niet smelten! Boen de sinaasappel onder stromend water schoon. Rasp de oranje schil heel dun af. Klop de slagroom stijf. Breek de pepernoten door de midden. Spatel de slagroom, sinaasappelrasp en pepernoten met grote slagen door het ijs. Roer niet te lang! Doe het mengsel terug in de ijsdoos en laat het ijs in 3-4 uur helemaal bevriezen. Schep het ijs tussentijds tweemaal met een vork om. Schep mooie bollen van het ijs in een ijscoupe of op een bordje.