koken & tafelen algemeen

Bisschopswijn

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

4 deciliter water

Schil van een halve citroen

2 kaneelstokjes

6 kruidnagels

10 eetlepels suiker

1 wijnglas cognac

¾ liter rode wijn

1 theelepel kaneelpoeder

1 wijnglas rode port

Nootmuskaat

Schijfjes appel

Bereiding

Verwarm eerst het water met de schil, de kaneelstokjes en de kruidnagels, totdat het bijna kookt. Voeg dan de suiker en de cognac toe. Giet dit mengsel door een zeef in een kom. Voeg de rode wijn toe. Laat het op een zacht pitje langzaam weer warm worden. Strooi het kaneelpoeder over de drank en giet de port erbij. Voor het opdienen de nootmuskaat in de glazen raspen. Schenk de wijn in de glazen en voeg één of twee schijfjes appel toe.