koken & tafelen algemeen

Palingrolletjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 35 minuten

Wachttijd: 1 uur

Receptuur

100 gram palingfilet

125 milliliter zure room

1 eetlepel gehakte bieslook (vers of diepvries)

versgemalen peper

2 pannenkoeken (kant-en-klaar, of zelf gebakken en afgekoeld)

Bereiding

Pureer de paling en meng de zure room, bieslook en peper erdoor. Bestrijk de pannenkoeken met het palingmengsel. Rol de pannenkoeken strak op, verpak de rolletjes apart in plasticfolie en leg ze minstens 1 uur in de koelkast. Verwijder de folie en snijd de rollen met een scherp mes in schuine plakken. Zet ze vast met een cocktailprikker.

Tips:

In plaats van pannenkoeken zijn kant-en-klare tortilla’s (Ø 25 cm) ook heel geschikt. Neem in plaats van paling gerookte forelfilet, gerookte kipfilet (vleeswaren) of gerookte makreelfilet.