
Mini geitenkaastaartje
Print deze pagina
Algemeen
Aantal personen: 4-6
Bereidingstijd: 30 minuten
Receptuur
5 plakjes diepvriesbladerdeeg
beetje bloem
3 eetlepels pesto
10 cherry/kerstomaatjes
100 gram zachte geitenkaas
versgemalen peper & zout
enkele blaadjes basilicum
uitsteekvormpje met een doorsnede van 5 cm
Bereiding
Laat de deegplakjes ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif het werkvlak licht met bloem. Leg de deeg plakjes hierop en steek er rondjes uit. Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat. Besmeer de deegrondjes met pesto, laat de randjes vrij. Snijd de tomaatjes in dunne plakjes en verdeel deze over de pesto. Verkruimel de geitenkaas erover en strooi er peper en zout op. Bak de taartjes ca. 10 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Garneer ze met blaadjes basilicum.
Tips:
In plaats van geitenkaas is mozzarella ook heel lekker. Vervang de pesto eens door tomatentapenade.