koken & tafelen algemeen

Krokante pruimedanten

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

 

6 lange plakjes ontbijtspek of katenspek

12 ansjovisfilets op olie (blikje)

12 blanke amandelen

12 zwarte pruimen zonder pit (pruneaux)

cocktailprikkers

Bereiding

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de plakjes spek in de lengterichting door. Laat de ansjovisfilets goed uitlekken. Omwikkel elke amandel met een ansjovisfilet en druk deze in de pruim. Rol om elke pruim een half plakje spek en zet dat vast met een prikker. Leg de gevulde pruimedanten op een bakplaat en bak ze 10-15 minuten in de oven tot het spek goudbruin en krokant is. Serveer de hapjes warm.

Tips:

Neem in plaats van amandelen ongezouten cashewnoten.Wel de pruimen eventueel vooraf in thee of een scheutje cognac.