koken & tafelen algemeen

Gevulde cocktailtomaatjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

Receptuur

8 cocktailtomaten

zout

2 blikjes sardines (ca. 120 gram per blikje)

100 gram groene olijven zonder pit

2 eetlepels kappertjes

1 eetlepel citroensap

2-3 eetlepels olijfolie

½ eetlepel gehakte basilicum (vers of uit de diepvries)

versgemalen (zwarte) peper

75 g gemengde fijne bladsla

Bereiding

Snijd aan de bovenzijde van de tomaten de kapjes eraf. Hol de tomaten uit. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en zet ze omgekeerd op een bord. Giet de sardines af en verwijder de graatjes. Pureer de sardines, olijven, kappertjes, citroensap, olijfolie, basilicum en peper tot een dikke pasta. Vul de tomaten met deze tapenade. Serveer ze op een schaal met fijne bladsla.

Tips:

Maak de tapenade iets pittiger door er 4 ansjovisfilets aan toe te voegen. Vervang de sardines door 150 gram feta en maak er zo een vegetarische tapenade van.