koken & tafelen algemeen

Vegetarische Kerstlasagna

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

1 bakje gedroogd eekhoorntjesbrood (30 gram)
2 dunne winterwortels (ca. 300 gram)
1 pastinaak (300 gram)
1 dunne courgette
6 bosuitjes
25 gram boter
100 milliliter witte wijn
200 milliliter crème fraîche
4 vellen koelverse lasagne (gehalveerd)
100 gram Parmezaanse kaas (versgeraspt)

Bereiding

Week de paddenstoelen 10 minuten in 150 milliliter heet water. Schil de wortel en de pastinaak met een dunschiller en schaaf ze vervolgens met een dunschiller of kaasschaaf in lange dunne slierten. Schaaf ook de courgette in dunne linten. Halveer de bosuitjes en halveer de stukken in de lengte.
Smelt de boter in een hapjespan en schep de groentenlinten, de bosuitjes en de paddenstoelen met het weekwater erdoor. Voeg de wijn en naar smaak peper en zout toe en smoor de groenten in een afgedekte pan in ca. 10 minuten beetgaar. Schep de groenten met een schuimspaan op een bord.
Kook het groentevocht in tot er tweederde van over is. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.