koken & tafelen algemeen

Stoofschotel van ree en zilveruitjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 2 uur en 50 minuten

Receptuur

30 gram boter

100 gram (verse) zilveruitjes

150 gram shiitake, in vieren

600 gram ree poulet

15 gram bloem

2 jeneverbessen

1 kruidnagel

1 laurierblaadje

20 gram kruidkoek, in blokjes

600 milliliter ree fond

Bereiding

Verwarm de oven voor op 140 °C. Smelt de boter en bak de zilveruitjes, shiitake en de ree poulet hierin lekker aan. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Voeg de bloem, specerijen en blokjes kruidkoek toe. Giet de fond erover en breng het geheel aan de kook.

Dek de pan goed af en plaats deze 2½ uur in de oven. Neem als het vlees gaar is de pan uit de oven en roer alles goed door. Combineer de stoofschotel met rodekool, spruitjes, diverse paddenstoelen, schorseneren, witlof, kastanje puree, aardappelpuree, aardappelgratin, gekookte aardappelen of verse pasta.