koken & tafelen algemeen

Rollade met appel en kaneel

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 55 minuten

Receptuur

4 eetlepels olijfolie

1 ui, fijngesneden

1 handappel, bijv. jonagold, geschild en in blokjes

1 theelepel gemalen kaneel

1 eetlepel rietsuiker

1 varkensrollade van ca. 600 gram

4-5 takjes rozemarijn

100 milliliter appelsap

dikke friet en roergebakken kerriespruitjes voor erbij en evt. salade met hazelnoten

Bereiding

Verhit in een braadpan 1 eetlepel olijfolie en bak de ui hierin in 5 minuten zachtjes glazig. Bak de appel 3 minuten mee. Schep de kaneel en de suiker erdoor en bak nog 1 minuut.

Maak het netje aan één zijkant van de rollade los. Druk het vlees iets uit elkaar zodat een holte ontstaat, dit gaat goed met de steel van een pollepel. Schep de appel-kaneelvulling in de rollade. Steek er een takje rozemarijn bij en vouw het net weer terug. Steek de rest van de rozemarijn aan de buitenkant tussen het vlees en het net. Bestrooi de rollade met zout en peper.

Veeg de pan schoon. Verhit de resterende 3 eetlepel olijfolie in de pan. Bak de rollade rondom bruin aan. Draai het vuur laag, schenk de appelsap in de pan en braad de rollade in 35-40 minuten met deksel schuin op de pan gaar.

 

Serveer met dikke handgesneden friet, roergebakken spruitjes met kerrie en eventueel nog een royale salade met geroosterde hazelnoten.