koken & tafelen algemeen

Pompoen aubergine ovenschotel

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

1 grote aubergine

1 kilo schoongemaakte pompoen

1 eetlepel gedroogde oregano

¾ theelepel kaneelpoeder

½ theelepel nootmuskaat

2 eetlepel olijfolie extra Vierge

3 trostomaten, in plakjes gesneden

100 gram gorgonzola dolce

40 gram walnoten, grof gehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine in plakken van 1 centimeter dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten met zout en laat 5 minuten staan. Snijd de pompoen in dikke gelijke stukken, doe ze in een pan met ruim water en zout. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en kook de pompoen in 10-12 minuten gaar. Giet het af, stamp het met de stamper tot een grove puree. Voeg oregano, kaneelpoeder en nootmuskaat toe en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pompoen over een grote ovenschaal. Dep de aubergine droog met keukenpapier. Verhit de olie en bak de aubergine aan beide kanten goudbruin. Leg de aubergine en tomaat op de pompoenpuree. Brokkel de gorgonzola erover. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak 20 minuten. Bestrooi met de walnoten.

Lekker met gekookte zilvervlies- of notenrijst.