koken & tafelen algemeen

Kruidenpannenkoekjes met gerookte zalm

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

Voor de pannenkoekjes:

200 gram bloem

1½ theelepel bakpoeder

2 eetlepels fijngehakte bieslook

3 bosuitjes, fijngehakt

2 deciliter melk

35 gram boter, gesmolten en afgekoeld

2 eieren, losgeklopt

200 gram gerookte zalm

Voor de dressing:

4 eetlepels crème fraîche

sap van ½ citroen

1½ eetlepel kappertjes, afgespoeld

1½ eetlepel fijngehakte dille

Bereiding

Meng voor de pannenkoekjes, de bloem, het bakpoeder, de bieslook en bosuitjes met een ¼ theelepel zout in een kom door elkaar. Klop in een andere kom, de melk, boter en ei door elkaar en meng dit door de droge ingrediënten zodat een beslag ontstaat. Verwarm in een koekenpan met antiaanbaklaag een beetje boter en bak in totaal 12 pannenkoekjes. Voor ieder pannenkoekje is 1 volle eetlepel beslag nodig.

Meng voor de dressing de crème fraîche met het citroensap en de helft van de dille (voeg indien de dressing niet vloeibaar genoeg is meer citroensap toe).

Leg op ieder bord drie pannenkoekjes, beleg met gerookte zalm en besprenkel met de dressing. Garneer met de resterende dille en met de kappertjes.