koken & tafelen algemeen

Krab garnalen cocktail

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

3/4 deciliter slagroom
1 deciliter mayonaise
mespunt chilipoeder
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel whisky
citroensap
zout
150 gram hollandse garnalen
150 gram krab
(versgemalen)peper
ijsbergsla (enkele blaadjes)
3 takjes peterselie

 

Bereiding

In kom slagroom half stijf kloppen. Mayonaise, chilipoeder, tomatenketchup en whisky erdoor scheppen. Cocktailsaus op smaak brengen met enkele druppels citroensap, zout en peper.In zeef garnalen en krab onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. IJsbergsla in fijne reepjes snijden,wassen en goed laten uitlekken.

Sla over coupes verdelen. In midden bergje garnalen en krab scheppen. Cocktailsaus erover scheppen. Garneren met snufje chilipoeder op saus en peterselie.