koken & tafelen algemeen

Kerstparfait met noten

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 24 uur en 0 minuten

Receptuur

Receptuur:

200 gram gemengde noten,

100 gram pure chocolade,

 3 schijfjes gekonfijte sinaasappel of 100 gr gekonfijte sinaasappelschil,

4 verse eidooiers,

75 gram suiker,

1 zakje vanillesuiker,

1 theelepel Kaneel,

 ½ theelepel Kardemon,

½ theelepel Nootmuskaat,

500 milliliter slagroom

Bereiding

Hak de noten grof en rooster ze in een droge pan. Hak de chocolade grof en snijd de gekonfijte sinaasappel klein. Spoel een cakevorm (ca 1 ½ liter inhoud 25 cm lang) af met koud water en beleg hem met de folie. Klop de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker met de mixer in 4-5 minuten romig. Roer de kaneel, kardemon en nootmuskaat erdoor. Voeg de sinaasappel, noten en de chocolade toe aan het mengsel. Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door het mengsel en verdeel het over de vorm. Dek het af met folie en zet het minimaal 12 uur in de vriezer.