koken & tafelen algemeen

Karamel fudge

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

250 gram kristalsuiker
50 gram boter
100 milliliter gecondenseerde melk

Bereiding

Zet een bakje met ijswater klaar.

Doe de helft van de suiker in een pan, verdeel evenredig over de bodem. Zet op een klein pitje en laat de suiker zachtjes smelten. Let erop dat je niet roert, anders krijg je suikerkristallen. Het smelten duurt een paar minuten. Beweeg de pan in een ronddraaiende beweging om alle suiker te laten smelten.
Doe ondertussen de rest van de suiker, de boter en de gecondenseerde melk in een andere pan. Breng zachtjes aan de kook en laat een druppel in het ijswater vallen. Als dat vorm houdt (5 – 10 minuten) is de fudge klaar.
Zorg dat de karamel en de fudge allebei even heet zijn (als ze allebei koken). Giet dan de karamel bij de fudge terwijl je roert met een houten lepel. Zet het vuur uit. Klop met een garde totdat je een dik, romig mengsel krijgt. Vet een bakblik van ongeveer 10 bij 8 cm in, leg bakpapier in de bakvorm en giet de fudge erin. Laat volledig afkoelen en snijd in stukjes.