koken & tafelen algemeen

In de braadslee gebakken zalm

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

300 gram sperziebonen

20 kleine kerstomaatjes

1- 2 handen vol zwarte olijven

2 eetlepels extra vergine olijfolie

zout en zwarte peper

4 stukken zalmfilet, van ongeveer 200 gram per stuk

2 citroenen

wat extra vergine olijfolie

1 handvol verse basilicum

12 ansjovisfilets

Bereiding

Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze in kokend water met zout tot ze zacht zijn en laat ze uitlekken. Doe ze met de ontpitte olijven en de kerstomaatjes in een kom. Hussel er de olijfolie door en een snuf zout en peper. Knijp het sap van een halve citroen uit over de zalmfilets, aan beide kanten, en wrijf ze ook aan beide kanten in met zout en peper. Sprenkel er wat olijfolie over. Verwarm de oven voor op de hoogst mogelijke temperatuur. Hussel de basilicum, de sperziebonen, de olijven en de tomaten door elkaar en schep dit mengsel aan de ene kant van de braadslee. Leg de ansjovis op de sperziebonen.  Leg aan de andere kant de zalmfilets en zet de braadslee 10 minuten in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en serveer met schijfjes citroen.

Dit gerecht is erg lekker met mayonaise met wat citroensap erdoor en enkele fijngehakte basilicumblaadjes.

http://carolinebrouwer.blogspot.nl