koken & tafelen algemeen

Hazenpeper met paddestoelen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 2 uur en 0 minuten

Receptuur

ca. 1½ kilo hazenbouten

100 gram boter

100 gram ontbijtspek, in dobbelsteentjes

2 eetlepels tomatenpuree

bloem

300 mililiter rode wijn

1 eetlepel zwarte bessensiroop

1 ui, gesnipperd

½ winterwortel, kleingesneden

3 kruidnagels

2 laurierblaadjes

4-6 zwarte peperkorrels, gekneusd

200 gram paddenstoelen, in plakjes of grove stukken

2 plakken peperkoek, verkruimeld

1 eetlepel stroop

handje peterselie, fijngesneden

Bereiding

Wrijf de hazenbouten in met peper en zout. Verhit de boter in een grote pan en bak hierin de stukken haas aan alle kanten bruin. Voeg het spek toe en bak dit kort mee. Roer vervolgens de tomatenpuree erdoor en bestuif het vlees met een beetje bloem. Voeg de wijn en de bessensiroop toe en breng alles aan de kook. Roer de ui, wortel, kruidnagels, laurier en peperkorrels erdoor en laat het geheel met een deksel op de pan ongeveer 1½ uur stoven. Snijd het vlees van het bot, doe alles terug in de pan en roer de paddenstoelen, peperkoek en stroop door de hazenpeper. Laat dit nog 5 minuten sudderen.

Breng de hazenpeper op smaak met een beetje peper en zout en garneer met de peterselie.