koken & tafelen algemeen

Eendenborst met cranberrydressing

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

Receptuur

500 gram witlof

1 bosje rucola

2 eendenborstfilets

olijfolie

voor de dressing

100 milliliter rode wijn

100 gram suiker

1 zakje cranberry's (ca. 350 gram) of 1 potje cranberrycompote

1 eidooier

1 theelepel witte wijnazijn

1 theelepel mosterd

2 eetlepels bouillon

3 eetlepels olijfolie

 

Bereiding

Doe voor de dressing de wijn, suiker en cranberry's in een pan. Breng aan de kook en laat het ca. 10 minuten pruttelen (of gebruik een potje cranberrycompote).

Meng met de staafmixer de eidooier met azijn, mosterd en bouillon. Schep er 2 eetlepels compote door. Mix er de olie door tot de dressing gaat binden.

Pluk de blaadjes van de witlof los, was en droog ze. Was en droog de rucola. Snijd de grote blaadjes een keer doormidden. Vermeng de rucola met de witlof.

Verwarm de olijfolie en bak de eendenborst 5 minuten op kant van de huid. Draai om en bak de andere kant 1 minuut. Snijd de eendenborst in hele dunne plakjes.

Verdeel de witlof en de rucola over vier borden. Schik de plakjes eend erop. Schep er de dressing omheen of serveer apart.