koken & tafelen algemeen

Apple butter

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 4 uur en 15 minuten

Receptuur

 

4 kilo Goudrenetten of Granny Smiths

1 liter cider

1 kilo suiker

3 kaneelstokjes

10 kruidnagels

Bereiding

Snijd de appels in vieren en doe ze samen met de cider, de kaneel en de kruidnagels in een pan en kook ze 20 minuten of tot ze zacht zijn. Wrijf de appels door een zeef. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak ze onafgedekt in een hoge ovenschaal 25 minuten. Zet de oven dan op  140 graden Celsius en bak de appels nog 2 uur. Roer de appels af en toe om. Voeg dan de suiker toe en roer dat goed door de massa. Bak de appelmassa nog 1,5 uur of tot de massa donker roodbruin is. Bewaar de appelboter in goed gesteriliseerde potten.

 

Toepassing:

Lekker op een toastje of als begeleider van een kaasbordje