koken & tafelen algemeen

Vijgenjam met amandelen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 10 minuten

Receptuur

1 sinaasappel

750 gram verse vijgen

300 gram geleisuiker speciaal

2 volle eetlepels donkere basterdsuiker

75 gram blanke geschaafde amandelen

Bereiding

Hak de amandelen in kleine stukjes. Snijd de helft van de vijgen doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Verwijder van de overige vijgen de steeltjes en snijd deze in stukjes. Rasp de helft van de schil van de sinaasappel en pers deze uit. Meng alle ingrediënten , behalve de amandelen, in een grote pan en breng deze aan de kook. Laat  enkele minuten al roerende goed doorkoken, tot de jam begint te stollen. Schep eventueel vrijgekomen schuim van het oppervlak. Draai het vuur uit, laat de jam een kwartier afkoelen, roer de amandelen erdoor en schenk in potten.