
Vijgenchutney
Print deze pagina
Algemeen
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten
Receptuur
300 milliliter rode wijnazijn,
1 grote rode ui
500 gram lichtbruine basterdsuiker,
2 eetlepel zout,
1 kilo iets onrijpe vijgen in 1 cm dunne plakjes,
250 gram dadels grof gesneden,
150 gram verse gember fijngeraspt,
2 eetlepel milde paprikapoeder,
1 eetlepel wit mosterdzaad,
3 eetlepel fijngesneden dragon (of 1 eetlepel gedroogde dragon)
Bereiding
Doe de azijn met suiker en zout in een pan, roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Breng het mengsel aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de vijgen, uien, dadels en specerijen toe. Breng het weer aan de kook en laat de chutney 1 uur zachtjes koken tot het meeste vocht is verdampt en de massa dik is. Neem de pan van het vuur, roer de dragon door de chutney. Schep in warme gesteriliseerde potten en sluit de pot. De chutney kan na een maand gegeten worden.
Houdbaarheid: 1 jaar