koken & tafelen algemeen

Paprikachutney

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

3 zoete puntpaprika's, in blokjes

1 kleine rode ui, fijngesnipperd

125 milliliter witte wijnazijn

150 gram suiker

3 eetlepels rozijnen

½ theelepel kaneel

3 takjes verse tijm

 

Bereiding

Breng in een pan met dikke bodem de paprika met de ui, wijnazijn, suiker, rozijnen, kaneel, tijm en een snufje zout aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de chutney zonder deksel op de pan in 25-30 minuten zachtjes inkoken; roer af en toe. Test of de chutney de gewenste dikte heeft door een lepeltje op een koud (uit de diepvries) bordje te scheppen.
Vis de takjes tijm uit de pan en schep de warme paprikachutney in een schone jam- of weckpot. Sluit het deksel en laat de chutney omgekeerd 15 minuten afkoelen. Keer de pot weer en laat verder afkoelen. Bewaar de chutney op een koele, donkere plek.