koken & tafelen algemeen

Frisse bessenconfiture

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

750 gram bessen, bijv  bramen (na voorbereiding gewogen)

2½ deciliter rode wijn

1 zakje (20gram) Gelfix Classic

1150 gram bruine suiker

Bereiding

Verwijder de slechte bessen, was de resterende vruchten indien nodig, laat ze uitlekken en weeg ze af (750 gram) Doe de bessen en de rode wijn in een pan. Meng de inhoud van een zakje Gelfix classic eerst met eetlepels van de gewogen hoeveelheid suiker en roer dit door het bessenmengsel. Breng het mengsel op een hoog vuur al roerend aan de kook. Voeg zodra alles goed pruttelt de resterende suiker toe. Breng alles roerend weer aan de kook en laat het mengsel minimaal 3 minuten koken en blijf intussen roeren. Neem de pan van het vuur. Schep het schuim eventueel van de oppervlakte en giet de jam direct tot de rand toe in de schoongemaakte potten. Sluit de potten af met een deksel en keer ze om en laat ze 5 minuten op de deksel staan.