koken & tafelen algemeen

Frambozen aardbeienjam

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

500 gram frambozen (gewassen)

750 gram aardbeien

Vruchtenpulp van 4 passievruchten

Sap van 1 citroen

600 gram geleisuiker

700 gram kristalsuiker

1 theelepel rozenwater

Bereiding

Druk de vruchtenpulp van de passievruchten door een zeef . Gooi de pitjes weg. Doe de frambozen en de passievruchtenpulp in een grote pan, plaats de deksel op de pan en kook enkele minuten op laag vuur, tot het sap vrijkomt. Prak ondertussen de grote aardbeien fijn en laat de kleintjes heel. Voeg alle aardbeien toe aan de frambozen , samen met de suiker en het citroensap. Breng de jam langzaam aan de kook en laat deze doorkoken tot hij begint te stollen. Roer het rozenwater door de jam en haal de pan van het vuur. Schuim zonodig het oppervlak af en laat de jam afkoelen tot zich een vel vormt. Roer goed door en schenk in de potjes.