koken & tafelen algemeen

Appelchutney

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur en 5 minuten

Receptuur

1 ¼ kilo onrijpe moesappels geschild en in stukken,

650 gram uien grof gesneden,

2 citroenen in halve dunne plakjes,

300 gram rozijnen,

2 teentjes knoflook fijngesneden,

5 deciliter ciderazijn,

400 gram donkerbruine basterdsuiker,

1 eetlepel zout,

1volle theelepel gemberpoeder,

1 volle theelepel kaneel,

1 volle theelepel koenjit

 

Bereiding

Doe de appels met uien, citroenen, rozijnen, knoflook en azijn in een pan. Breng het aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de appels zacht maar nog iets stevig zijn. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Laat nog 30-45 minuten zachtjes koken tot het meeste vocht verdampt is en de massa dik is. Neem de pan van het vuur en voeg zout en specerijen toe Schep de chutney in warme gesteriliseerde potten en sluit ze. Na een maand is de chutney eetbaar.

 

Houdbaarheid: 1 jaar