koken & tafelen algemeen

Ananas Chutney

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 10

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 12 uur en 0 minuten

Receptuur

1 ananas van 1 kg
250 gram uien
stukje gemberwortel van 3 cm
2 eetlepels olie
150 gram bruine suiker
2 eetlepels balsamico azijn
1 theelepel kerriepoeder (mild)

 

Bereiding

Ananas schillen. Vruchtvlees in heel kleine stukjes snijden. Sap opvangen. Uien grof snipperen. Gemberwortel schillen en raspen.

In koekenpan olie verhitten. Ui 2 min. zachtjes bakken. Toevoegen: ananasstukjes, ananassap, gemberwortel, bruine suiker, azijn en kerrie. Door elkaar roeren. Vocht in 25 minuten laten verdampen. Af en toe roeren.

Chutney direct in met soda en heet water omgespoelde jampotjes doen. Minstens 12 uur in de koelkast zetten. Gekoeld +/- 2 maanden houdbaar