koken & tafelen algemeen

Zoetzuur van ui en paprika

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 2 uur en 0 minuten

Receptuur

1 ¼ kilo uien in dunne ringen,

2 rode paprika’s in dunne ringen,

2 gele paprika’s in dunne ringen,

4 eetlepel zout,

1 liter witte wijnazijn of ciderazijn,

100 gram suiker,

2 eetlepel  gedroogde munt,

2 eetlepel  paprikapoeder,

3 theelepel zout,

1 eetlepel dillezaad

Bereiding

Doe de uien en paprikaringen in een grote glazen schaal en strooi de 4 eetlepels zout erover. Meng alles goed, dek de schaal af met een schone doek en laat het 2 uur staan. Giet de vloeistof die zich in de schaal heeft gevormd af, spoel de ringen af onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Doe de azijn met suiker, munt, paprikapoeder, dillezaad en de 3 theelepel zout in een rvs pan. Breng aan de kook, zet het vuur laat en laat 5 minuten trekken. Doe de groenten in de warme, gesteriliseerde pot. Giet het kokende azijnmengsel erop en zorg dat alles onderstaat. Roer met een stokje om de luchtbellen te verwijderen en sluit de pot. Na een week kan het zoetzuur gegeten worden.

 

Houdbaarheid: 6 maanden