koken & tafelen algemeen

Peren met kruidnagel, kaneel in marsala

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

1,5 kilo rijpe peren

400 gram suiker

4 kruidnagels

1 kaneelstokje

4 deciliter masala.

Bereiding

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in vieren. Doe de peren met de suiker, de kruidnagels en de kaneel in een pan en voeg er zoveel water bij, dat ze net onder staan. Breng het vocht aan de kook in een half gesloten pan en kook de peren ca. 15 minuten tot ze zacht zijn en de suiker is opgelost. Neem de peren met de kruidnagels en de kaneel uit het vocht en laat ze af­koelen. Doe ze dan over in gesteriliseerde potten. Kook het vocht in tot krap 2 deciliter en verdeel het over de peren. Vul de peren tot de rand van de pot aan met masala. Sluit de potten goed af. Bewaar de potten een maand op een koele en donkere plaats, zodat de smaken kunnen intrekken.