koken & tafelen algemeen

Paddenstoelen in olie

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

5 deciliter witte wijnazijn,

2 ½ deciliter water,

3-4 teentjes knoflook grof gesneden,

1 volle theelepel peperkorrels,

3 theelepel zout,

4-6 takjes tijm,

1 kilo gemengde paddenstoelen,

1-2 reepjes citroenschil,

1 laurierblad,

goede olijfolie om bij te vullen

Bereiding

Doe de azijn met water, knoflook, peperkorrels, zout en de tijm in een diepe, rvs pan. Breng het geheel aan de kook en laat 30 minuten trekken. Doe de paddenstoelen in de pan en laat ze 10 minuten sudderen tot ze net zacht zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Verwijder enkele takjes tijm. Schik de paddenstoelen met de citroenschil, laurierblad en de overgebleven tijm in een warme gesteriliseerde pot. Verwarm de olijfolie in een pan tot 75 graden en giet hem voorzichtig in de pot. Zorg dat de paddenstoelen goed onder staan. Roer er met een stokje doorheen om luchtbellen te verwijderen en sluit de pot. Ze kunnen na ca. 2 weken gegeten worden

 

Houdbaarheid: 6 maanden