koken & tafelen algemeen

Hongaarse zoetzure paprika

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

1 kilo rode paprika,

2 kleine gedroogde pepers,

2 laurierblaadjes,

witte wijnazijn,

water,

suiker,

zout,

Voor het kruidenbuiltje

 3 theelepel zwarte peperkorrels,

1 volle theelepel pimentkorrels,

2 laurierblaadjes.

Bereiding

Was de paprika’s goed, laat de steeltjes eraan en leg ze in de warme gesteriliseerde pot met de pepers en de laurierblaadjes. Vul de pot met water, Giet het water af in een maatbeker, gooi de helft van het water weg en vervang het door azijn. Voeg per liter vloeistof 2 eetlepel suiker en 2 eetlepel zout toe.

Doe het azijnmengsel met het kruidenbuiltje in een rvs pan. Breng aan de kook en laat het op laag vuur 10 minuten trekken. Laat de vloeistof iets afkoelen. Giet de nog warme vloeistof in de pot, de paprika’s moeten helemaal onder staan en sluit de pot. Kijk na enkele dagen of er nog voldoende vloeistof in de pot zit, de paprika’s zuigen de azijn op. Na twee weken zijn ze eetbaar.

 

Houdbaarheid: 1 jaar