koken & tafelen algemeen

Gluhweinkit

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 5 minuten

Receptuur

180 gram rietsuiker of donkerbruine basterdsuiker,

2 steranijs,

2 kardemonpeulen (of karwij),

1 theelepel vanillesuiker,

12 theelepel kerriepoeder,

2 kaneelstokjes,

zwarte peper korrels,

de gedroogde sinaasappelschil van 1 sinaasappel (schil de sinaasappel met een dunschiller, en laat enkele dagen op een bordje in je keuken drogen)

Bereiding

Doe alle ingredienten in een mooie weckpot, sluit hem goed af en geef hem samen met een fles rode wijn als een leuk cadeau.

 

De bereidingswijze: doe de wijn in een pan, breng aan de kook en laat 5 minuten borrelen. Doe dan de ingredienten van de kit erbij en breng opnieuw aan de kook.  Laat het mengsel met de pan van het vuur 15 minuten trekken. Schenk de wijn door een zeef en serveer in aardewerken kopjes