koken & tafelen algemeen

Gestreepte gekruide peren

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

Sap van 1 citroen,

1 kilo harde peren,

1 ¼ deciliter rode wijnazijn,

 5 deciliter rode wijn,

500 gram suiker,

250 gram honing

 Voor het kruidenbuiltje:

1 eetlepel peperkorrels,

3 theelepel kruidnagels,

3 theelepel pimentkorrels,

2 laurierblaadjes,

1 kaneelstokje,

enkele reepjes citroenschil

Bereiding

Roer het citroensap door een grote schaal koud water. Snij enkele reepjes van de peren en leg daarna de peren in het citroenwater. Doe de azijn met wijn, suiker, honing en kruidenbuiltje in de pan. Breng aan de kook , laat 5 minuten doorkoken en schuim goed af. Leg de peren erin en laat ze nog 30-40 minuten op een laag vuur staan tot ze zachter zijn, maar nog stevig als er een mes in wordt gestoken. Schep de peren met een schuimspaan uit de pan en leg ze in de warme gesteriliseerde pot. Laat de siroop borrelend koken tot hij tot de helft is ingekookt en licht gebonden is. Verwijder het kruidenbuiltje en giet de hete siroop in de pot totdat de peren onderstaan en sluit de pot. Na een maand kunnen ze gegeten worden.

 

Houdbaarheid: 2 jaar