koken & tafelen algemeen

Gekonfijte citroenen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

 

3 verse citroenen

3 eetlepel zout

Bereiding

Was de citroenen en snij de boven- en onderkant eraf. Snij ze overlangs door en snij elke heft in 4 partjes. Leg de partjes met een snijkant op een snijplank en verwijder de witte harde delen. Maak het vruchtvlees met een scherp mes los van de schil en bewaar het. Doe de schillen in een pot. Verwijder de pitten van het vruchtvlees en doe dit in een keukenmachine. Voeg het zout toe en maal het tot een pulp. Voeg de pulp bij de schillen. Zet de pot (zonder deksel) 4 minuten op vol vermogen in de magnetron. Haal de pot uit de magnetron en zodra de stoom verdwijnt, doet u de deksel erop. Schud de pot goed en zet dan in een donkere kast. Na 3 dagen is de citroen klaar voor gebruik. Bewaar na openen in de koelkast.