koken & tafelen algemeen

Citroenen in het zuur

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

1 kilo kleine citroenen,

zout,

1/2 deciliter citroensap,

1-2 eetlepel olijfolie

Bereiding

Was de citroenen en borstel ze schoon. Snij elke citroen vanuit de puntige kant tot bijna onderaan overlangs in vieren, zodat ze aan de steelkant nog aan elkaar zitten en het bloemen lijken. Open elke citroen voorzichtig, bestrooi de snijkanten met een volle theelepel zout en sluit ze weer. Leg de citroenen dicht tegen elkaar in een gesteriliseerde pot en verzwaar ze. Laat de pot 4-5 dagen op een warme plaats staan. Daarna moet er wat vloeistof in de pot zitten. Giet het citroensap in de pot, de citroenen moeten volledig onder staan. Giet bovenop een dun laagje olie, die voorkomt schimmelvorming. Sluit de pot direct. In het begin is de vloeistof troebel, maar na 3-4 weken is ze weer helder en kunnen de citroenen gebruikt worden.

 

Houdbaarheid, 2 jaar