koken & tafelen algemeen

Verse rijstmie

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 25 minuten

Wachttijd: 015 minuten

Receptuur

225 gr rijstebloem,

6 deciliter water,

snufje zout,

1 eetlepel plantaardige olie plus extra voor het invetten.

 

Bereiding

Doe de rijstebloem in een kom en roer met wat van het water tot een pasta. Voeg de rest van het water toe en roer tot een glad deeg. Voeg zout en olie toe en laat 15 minuten staan. Vul een grote pan met water. Knip uit een glad stuk katoen een cirkel net iets groter dan de pan. Leg het katoen over de pan, trek het strak en bindt vast met touw of elastiek. Maak met een scherp mes op gelijke afstand drie kleine inkepingen op ca. 2 ½ cm van de rand van de pan. Breng het water aan de kook, roer het deeg nogmaals goed door en schep 2-3 eetlepels ervan op het doek. Smeer het uit tot een cirkel. Dek het deeg af met een bolle deksel en laat het deeg ongeveer een minuut stomen tot het mievel doorschijnend is. Steek voorzichtig een spatel onder het vel en haal het van het doek af (als dit niet makkelijk gaat moet hij nog even stomen). Leg het vel op een licht met olie ingevette bakplaat, bestrijk met wat olie en maak de rest van de mievellen. Rol de mievellen op en snij er reepjes van of laat ze heel.